Серия KG с награда GOOD DESIGN за иновации и висок енергиен клас A +++

Серия KG инверторни климатици на GENERAL Fujitsu е отличена с Good Design Award  в престижен конкурс, организиран от Japan Institute of Design Promotion. Серията климатици е разработена за Европейския пазар и предлага най-високи в своя клас параметри, Еко хладилен агент R32 и множество функционалности, подобряващи комфортното използване на машините.

В престижното състезание уредите се оценяват въз основа на тяхната ергономичност, функционалност, иновация на използваната технология и потребителската лекота при използване. Хиперинверторите GENERAL Fujitsu KG получават наградата и заради синергията между постигнатите експлоатационни параметри и модерния дизайн, който идеално се вписва в модерния жилищен интериор.

Серия KG са битови климатици и се предлагат в 4 размера, 07/09/12/14 BTU, с номинален капацитет на охлаждане между 2.0 и 4.2kW, и съдържа най-новите технологични разработки на концерна GENERAL Fujitsu. Тези високопроизводителни и енергийно ефективни климатици работят на базата на щадящия околната среда хладилен агент R32. Предназначени са за апартаменти и еднофамилни къщи, но също така ще работят добре в малки офиси или търговски обекти.

Устройствата включват дифузьор със специален дизайн, вентилатор с напречен поток с голям диаметър и високоефективен хибриден топлообменник, генериращ високи съотношения SEER/SCOP до 8,5 / 5,1, което поставя серията KG в най-високия клас на енергийна ефективност A+++. Притежателите на климатика със сигурност ще оценят функционалните предимства на устройството, като много ниско ниво на шум (от 19 dB), и Wi-Fi опция, която позволява управление на климатика чрез смартфон или компютър. Серия KG предлага и допълнителни нива на енергоефективност, благодарение на вградения сензор за присъствие, който улавя движението на хората в стаята и преценява включването на енергоспестяващия режим.

 

GENERAL Fujitsu KG се грижи и за качествения въздух в стаята, благодарение на Йонно-дезодориращия филтър, който ефективно неутрализира наслоените миризми, и Ябълково-катехиновия филтър, който използва статично електричество за почистване на фините частици, прах и алергени от въздуха.